joi, 20 octombrie 2011

Tutorial: Floare din coaja de citrice

Avem nevoie de :
-o portocala sau un grapefruit
-cutit
-cutter
-elastic
Instructiuni:
1.Cea mai potrivita  este coaja de grefa. 



2.In partea superioara se fac trei taieturi astfel incat sa se formeze 6 felii (petale).


3. Se taie coaja pana aproape de extremitatea inferioara (punctul in care a fost atasat fructul cu o codita de pom), fara a se taia pana la capat.



4. Se extrage fructul si se mananca.   


5. Coaja astfel rezultata se lasa la uscat aproximativ 2-3 zile (in functie de umiditatea din camera).



6.  Este  nevoie de un pic de rabdare pentru a transforma o coaja de grefa intr-o floare, modelarea cojii se face cel mai bine atunci cand e pe jumatate uscata, coaja incepe sa se usuce de la extremitati catre centru.
Pentru pregatirea cojii pentru modelarea din etapa viitoare, e nevoie de mici ajustari in zona in care se intalnesc feliile (petalele).



7. Se fac mici decupari.




8. Dupa ajustare, se mai asteapta o zi. Acum coaja e gata de urmatoarea operatie de modelare.
Este necesar un elastic.


9.  Se strang trei petale in interior, si celelalte trei le acopera pe primele trei.




10.  Se leaga cu elasticul zona in care sunt sunt prinse petalele.


11.  Dupa ce a fost prinsa coaja se aseaza petalele.



12.  Se poate aseza coaja pe un suport improvizat (in cazul de fata, pe o banda scotch).


13.  Se lasa in continuare la uscat.
Exista tendinta ca, pe parcursul uscarii, sa se ridice partea din mijloc, astfel, e necesara asezarea unei greutati (improvizate) in centrul “florii”.


14. Intr-un final, cand, dupa ce a fost scos elasticul, si au fost facute si ultimele aranjari, coaja binevoieste sa se usuce
si asta ar fi rezultatul in cazul de fata.

Dupa dorinta, se poate colora/vopsi cu spray, tempera, vopsea de oua, acrilice.
Enjoy si spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu